Δεντροφύτευση στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΒΑ από μαθητές του δήμου Πλατανιά

Δεντροφύτευση στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΒΑ από μαθητές του δήμου Πλατανιά

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και του Δημοτικού Σχολείου  Γερανίου συμετείχαν σε συμβολική δεντροφύτευση γύρω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά. Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε το πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Έτη ΟΗΕ”, στην οποία ο Δήμος Πλατανιά συμμετέχει από τη δημιουργία της,

Το σύνολο των εκατό (100) δένδρων που φυτεύτηκε, περιλαμβάνε 46 κυπαρίσσια, 27 Μουρνιές και 27 Χαρουπιές. Το κόστος αγοράς και μεταφοράς των δένδρων καλύφθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πλατανιά και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο Δήμος αναλαμβάνει τη φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Πλατάνια, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης επισήμανε ότι ´´…είναι σημαντικό να είναι σταθερή η περιποίηση των δένδρων από τους μαθητές διαχρονικά, έτσι ώστε τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Γερανίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χώρο της δενδροφύτευσης να «υιοθετήσουν» τα δένδρα και να τα φροντίζουν συστηματικά. Τοποθετήσαμε ταμπέλες ως «πιστοποιητικά υιοθέτησης δένδρων» με τα ονόματα των παιδιών (δυο παιδιά ανά δένδρο), ώστε να αναπτύξουν οι μαθητές προσωπική επαφή με τα δένδρα και να καλλιεργηθεί μια οικολογική ευθύνη στις συνειδήσεις των μαθητών μας…»

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ κ. Αναγνωστάκη Φρίντα χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά και ευχαρίστησε τους μαθητές που συνέβαλαν στην αναβάθμιση της εικόνας της Εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού με τη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου Πλατανιά. Η δεντροφύτευση αυτή –πρόσθεσε- εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος που διαχρονικά στηρίζει η ΔΕΥΑΒΑ.

Τέλος, απονεμήθηκαν «πιστοποιητικά δενδροφύτευσης» στους 11 μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου που συνδύασαν τη δράση με το δικό τους πρόγραμμα “Connect”με το ίδιο θέμα, δηλαδή την κλιματική αλλαγή.

 

Φωτογραφικό υλικό