Κλοπή νερού από πυροσβεστικούς κρουνούς

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε από συνεργεία της ΔΕΥΑΒΑ Χανίων η συστηματική παραβίαση πυροσβεστικών κρουνών από ιδιώτες με υδροφόρες, με στόχο την κλοπή νερού προς ίδιον όφελος. Συνέπεια αυτής είναι η κατά τόπους έλλειψη νερού σε καταναλωτές, ενώ έχουν παρατηρηθεί και βανδαλισμοί ειδικών τεμαχίων που καθιστούν τη λειτουργία των κρουνών προβληματική από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σας ενημερώνουμε ότι από 07-08-2024 ο Δήμος Πλατανιά έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: ΨΠΙΖ46ΝΠΙΘ-ΛΦΘ) λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας και οποιαδήποτε παρέμβαση σε υποδομές ύδρευσης από ιδιώτες θέτει σε κίνδυνο την υδροδότηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Παράλληλα, διανύουμε ημέρες που λόγω των συνθηκών που επικρατούν υπάρχει συνεχώς υψηλός κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιών με συνέπεια η λειτουργικότητα και διαθεσιμότητα νερού στους πυροσβεστικούς κρουνούς να είναι μείζονος σημασίας.

Εφεξής οποιαδήποτε παρέμβαση παρατηρείται στους πυροσβεστικούς κρουνούς θα καταγγέλλεται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Ποινικού Κώδικα για τους παραβάτες.

 

Ο Γενικός Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. Χανίων

  

Κονταράκης Κωνσταντίνος

Μηχανολόγος  Μηχανικός ΠΕ